Pannenkoeken!

Een recept voor pannenkoeken, maar daar zijn er toch al 100 van?
Juist, er zijn er zoveel, maar nog veel meer mensen denken dat een pak uit de supermarkt gemengd met melk en ei ook pannenkoeken oplevert.
Hoewel ze er op lijken, smaken ze vaak niet half zo lekker! Dus waarom genoegen nemen met slechte als hier staat hoe je goede maakt?
 

* 250gr tarwebloem
* 250gr boekweitmeel
* 8gr vanille suiker
* snufje zout
* 1l melk
* 5 eieren
* Optioneel: zakje bakpoeder

Zeef de bloem en boekweitmeel in een beslagkom, doe hier de zout, suiker, eieren en melk bij en mix dit door elkaar met een garde of mixer. Zet een koekenpan op het vuur en doe hierin een beetje (vloeibare)boter. Schepje beslag er in, de pan ronddraaien zodat het beslag zich mooi verdeeld en als de bovenkant begint te drogen de pannenkoek omdraaien en de andere kant ook mooi bruin bakken.

Tip 1: Een lekkere pannenkoek is niet dun, maar ongeveer 1 a 2mm dik!

Tip 2: Kinderen zijn gek op pannenkoeken, maar het kan ze niet gek genoeg. Neem een flacon en doe hier een klein deel van je beslag in, vermengd met wat kleurstof. Doe een schep 'blanco' beslag in je pan en schrijf of teken hier met de flacon iets bovenop. Bak op een laag vuur en draai pas om als de bovenkant geheel droog is en bak de bovenkant kort zodat de kleuren mooi blijven. Leuk op een kinderfeestje, iedereen een pannenkoek met zijn eigen naam.