Biscotti met pistachenoot en gedroogde cranberry

Biscotti is een heerlijk Italiaans koekje dat dubbel gebakken wordt. Hierdoor is het een wat steviger koekje, maar zeker met de juiste vulling erg lekker!

  • 300gr bloem
  • 150gr suiker
  • 1,5tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 95gr gepelde pistachenootjes
  • 125gr gedroogde cranberry

Verwarm de oven voor op 180℃. Kneed de bloem, suiker, bakpoeder en eieren tot een deeg. Schep een eetlepel bloem door de cranberry heen en kneed ze samen met de pistachenootjes door het deeg. Hiervan maak je 2 á 3 rollen, elk een cm of 5 in doorsnede.

Deze bak je op de bakplaat (ingevet of met bakpapier) zo’n 25 minuten tot de randen goudbruin beginnen te kleuren. Haal ze uit de oven, laat iets afkoelen en snij ze in plakjes van 1 á 1,5 cm dik. Deze plakjes lag je weer op de bakplaat en bak je nog zo’n tien minuten af, halverwege omkeren voor de kleur geeft het mooiste effect.